top of page

HOUT

Knisperend vuur, een mooi vlammenspel en lekker veel warmte? Een open haard is niet alleen een sfeermaker maar ook een echte eyecatcher.

Hout_edited.jpg
Meer informatie
Hout2.jpg
True Vision 1300V Close-up - HiRes.jpg

ALLE VOORDELEN VAN HOUTKACHELS

Niet elke haard is een open haard. Het woord ‘open’ verwijst naar de luchtaanvoer. Bij een open haard gebruikt het systeem zuurstof uit de omgeving voor de verbranding. De luchtafvoer gebeurt in dat geval via een schoorsteen. Bij een gesloten systeem wordt er door eenzelfde buis aan- en afgevoerd. Zo’n afvoerbuis kan in een bestaande schoorsteen geplaats worden, maar eveneens door een gevel naar buiten.

Wanneer je verantwoord en efficiënt wilt stoken op hout, is het veel beter om te stoken in een afgesloten haard of kachel. Er wordt namelijk een hogere temperatuur bereikt in een gesloten houthaard of houtkachel, en daardoor verloopt de verbranding vollediger en efficiënter.

Verder is hout een ecologisch materiaal dat hernieuwbaar is. Wordt een boom gekapt voor stookhout, dan kan men nadien een andere in de plaats planten. Dat kan zelfs in uw eigen tuin.

Verschillende soorten houtkachels

Wanneer u kiest voor een houtkachels zijn er enkele opties: een voorzetkachel, inzethaard/cassette of een inbouwkachel die u kunt integreren in een schouw of buiten kachel die u overal kunt plaatsen.

Bij Goeyvaerts werken we enkel met betrouwbare merken die voldoen aan strenge Europese kwaliteitsnormen. We vertrouwen op de volgende 6 grote merken: MCZ, Red, Quadrafire, Cadel, Sergio Leoni en STUV.

bottom of page