top of page

FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan zeker contact met ons op. U kunt ons telefonisch, via mail of via het invulformulier op deze website bereiken. Onze gepassioneerde medewerkers staan steeds voor u klaar.

Argento 1050H - HiRes.jpg

Waar kan ik me aan verwachten als ik bij Goeyvaerts een verwarmingstoestel koop? 

 

In onze showroom van 600m2 in Deurne vindt u meer dan 150 kachels en haarden in allerlei stijlen en soorten. Weet u al wat u zoekt of heeft u professioneel advies nodig? Wij helpen u graag de perfecte haard uit te kiezen. Indien nodig maken we een 3D-simulatie zodat u kunt zien hoe een toestel in uw interieur zou passen.

Goeyvaerts staat u van de eerste tot de laatste stap bij:

  • Afspraak — is uw keuze bepaald, dan stellen wij een prijsofferte voor u op. Zodra deze is goedgekeurd spreken we een plaatsingsdatum af en komen onze vakkundige installateurs indien nodig op voorhand een kijkje nemen om een perfecte installatie te garanderen.

  • Installatie — Op de dag van de installatie komt onze meestergast samen met een professionele plaatsingsploeg het toestel installeren. Zij doen dat netjes en met oog voor detail: zo is een onberispelijke afwerking gegarandeerd.

  • Afwerking — Wilt u graag uw haard verder afwerken met een sierschouw, mantel of bijkomend maatwerk, zoals wandkasten op maat? Onze vakmensen helpen u graag verder.

Vraag 1
Vraag 2

Welke brandstof raadt u aan: hout of gas?

 

Buiten de technische mogelijkheden gerekend, is het vaak een persoonlijke keuze. Een toestel op gas is eenvoudig in het gebruik doordat u zelf geen brandstof moet toevoegen. Terwijl een toestel op hout iets heel traditioneel heeft en ideaal is voor mensen die genieten van actief met het vuur bezig te zijn en af en toe een blok hout erop willen werpen.

Wat zijn de mogelijkheden voor mijn woning?

 

Dankzij ons ruime aanbod en onze expertise kunnen we voor elke woonsituatie de perfecte oplossing aanbieden. Breng een foto of grondplan met maten van uw huidige interieur mee en onze specialisten bekijken de mogelijkheden voor u. Verwacht u onder andere aan de volgende vragen: heeft u al een ventilatiesysteem of een schouw, is er een gastoevoer aanwezig, wat is de diameter van de bestaande schouw, moeten we een volledig nieuwe inoxschouw voorzien, enz.? Indien nodig komen onze specialisten bij u langs om een kijkje te nemen.

Vraag 3

Wat is het ideale vermogen dat mijn verwarmingstoestel zou moeten hebben?

Op basis van de grootte in kubieke meters, de isolatiewaarde en de indeling van de ruimte, berekenen wij voor u wat het ideale verwarmingsvermogen van uw toestel moet zijn. Heeft u bijvoorbeeld een traphal of open keuken, dan kan dat het vermogen beïnvloeden.

Vraag 4

Is mijn rookkanaal geschikt voor mijn nieuw verwarmingstoestel?

Het is heel belangrijk dat uw rookkanaal zich in een goede conditie bevindt om zo kans op schoorsteenbrand beduidend te verminderen. Is uw rookkanaal te klein of te groot voor het nieuwe toestel? Dan helpt Goeyvaerts u met de nodige aanpassingen te doen.

Vraag 5

Wat als er zich na de installatie van mijn toestel problemen voordoen?

Een nieuw toestel is altijd even wennen, maar vaak kunt u het probleem snel en eenvoudig zelf oplossen. Raadpleeg zeker eerst de handleiding van uw toestel voor simpele oplossingen, zoals nagaan of het toestel correct is aangesloten en of de gaskraan wel open staat.

Heeft u de oplossing niet gevonden? Onze professionele dienst-na-verkoop staat altijd voor u klaar met technisch advies, wisselstukken of voor een herstelling. Al onze techniekers worden op regelmatige basis bijgeschoold en kennen de toestellen dus door en door. Voor een vlotte service vragen wij u om de volgende gegevens bij de hand te houden:

  • het merk en type van uw toestel

  • de aankoopdatum

  • een duidelijke beschrijving van het probleem

Vraag 6

Welk btw-tarief is voor mij van toepassing?

Is uw woning ouder dan 10 jaar en laat u het door onze professionele installateurs plaatsen? Dan kunt u genieten van een verlaagd btw-tarief aan 6%. Is uw woning echter jonger dan 10 jaar, dan is het standaard btw-tarief van 21% op u van toepassing.

Vraag 7
bottom of page