top of page

SPEKSTEEN-KACHELS

Deze unieke houtkachels worden geplaatst door een kachelframe op te vullen met speksteen. Onze speksteenkachels kunnen in één geheel worden verplaatst en geïnstalleerd.

bcfdb9ca-d51c-42fe-86bd-66db7c1e8976_LARGE.jpeg
Speksteen.jpg
58f84fed-406f-4583-bbbb-fc68c1769d9c_LARGE.jpeg

Speksteenkachels zijn er in twee varianten: massieve speksteenkachels en (hoogrendement) kachels bekleed met speksteen. Speksteen is een natuursteen die de eigenschap heeft warmte op te slaan. Hierdoor kunt u de warmte langer vasthouden dan met een stalen kachel.

ALLE VOORDELEN VAN SPEKSTEEN-KACHELS

Meer infomatie

GALLERY

Massieve speksteenkachels

 

Worden vaak gebruikt in de Scandinavische landen waar het echt koud kan worden gedurende een lange tijd. De massieve speksteenkachels kennen een lange opwarm tijd, maar eenmaal warm blijven de kachels tot enkele dagen warm. Nadeel hiervan kan zijn dat de kachel niet aan te passen is aan de wisselende temperaturen in Belgie.

Houtkachels bekleed met speksteen

 

Houtkachels bekleed met speksteen kennen geen lange opwarmtijd en blijven gemakkelijk tot twaalf uur lang warm. Doordat deze kachel direct reageert op houttoevoer is de temperatuur in uw kamer beter te regelen.

Speksteen is eveneens beter voor de luchtwegen, omdat minder stofdeeltjes in aanraking komen met het staal van de kachel en daardoor verbranden. Dit kan een overweging zijn om te kiezen voor een speksteenkachel

bottom of page