top of page

BIO-ETHANOL

Wilt u een sfeerhaard met échte vlammen, maar heeft u geen rookkanaal en bent u niet geïnteresseerd om er een te laten plaatsen? Dan is een bio ethanol haard iets voor u! Bij deze haarden wordt er zuiver biologisch ethanol gebruikt voor het opwekken van vlammen die heel uw ruimte opwarmen.

bioethanolhaardkust.jpeg
sven-mieke-fteR0e2BzKo-unsplash.jpg
bioethanolhaardvuurBIO-O.jpeg

Bio-ethanol is een milieuvriendelijke en brandbare vloeistof die gemaakt wordt van plantaardige gewassen, zoals maïs, graan, suikerriet en suikerbieten. Het brandbare in de vloeistof is ethanol (alcohol) wat ontstaat door de vergisting van suikers. De alcohol is niet geschikt voor menselijke consumptie, maar wel voor het gebruik in speciale bio ethanol haarden.

ALLE VOORDELEN
VAN BIO-ETHANOL KACHELS

Meer informatie

GALLERY

Verschillende soorten bio-ethanol haarden

Voor een bio ethanol sfeerhaard is een rookkanaal niet vereist. Hierdoor zijn de haarden vaak minimalistisch en een echte eyecatcher in uw interieur. Ons assortiment bestaat uit verschillende soorten haarden. Van compacte tafelhaarden die u overal kan neerzetten tot ingebouwde wandhaarden. De wandhaarden geven meer warmte in tegenstelling tot een tafelmodel, door het grotere brandoppervlakte.

De voordelen van een bio-ethanol haard

Bij verbranding van bio ethanol ontstaat er waterdamp. Er is geen rook- of roetvorming. Voor de installatie van een bio-ethanol haard is dus geen rookkanaal of schoorsteen vereist. Zelfs als u geen schouw heeft, kunt u eenvoudig een biohaard plaatsen. Bovendien is de installatie eenvoudig.

 

Een bio ethanol sfeerhaard heeft een aantrekkelijk vlammenbeeld. De geavanceerde modellen zijn computergestuurd, waardoor u niet zelf aan de slag moet met lucifers of dergelijke. Het is daarom een veilige optie voor ieder huishouden. Daarnaast is een bio-ethanol haard milieuvriendelijk, doordat de brandstof enkel wordt gewonnen uit plantaardige reststoffen.

Prijs

Een bio ethanol sfeerhaard is in vergelijking met een gashaard een stuk goedkoper. Bovendien zijn er verschillende formaten en modellen beschikbaar, waardoor u zelf de prijs bepaalt. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de prijzen. Wij helpen u graag verder bij het maken van de juiste keuze.

bottom of page