top of page
Search

Waarom een pelletkachel een goed idee is

Updated: Sep 20, 2023

Wat is een pelletkachel nu juist?

Een pelletkachel is een type kachel dat geperst hout of biomassapellets verbrandt om warmte te creëren. Deze kachels zijn een populaire keuze voor huisverwarming omdat ze energiezuinig, milieuvriendelijk en gebruiksvriendelijk zijn.


Waarom zou ik een pelletkachel installeren?

1. Energie-efficiëntie

Pelletkachels zijn zeer efficiënt omdat ze de brandstof volledig verbranden en zeer weinig as- of creosootresten achterlaten. Dit betekent dat ze minder brandstof gebruiken om dezelfde hoeveelheid warmte te produceren als een traditionele houtkachel, wat u geld kan besparen op brandstofkosten.


2. Milieuvriendelijk

Pelletkachels zijn een groene verwarmingsoptie omdat ze een hernieuwbare brandstofbron gebruiken. Houtpellets zijn gemaakt van gerecycleerd zaagsel, houtsnippers en ander houtafval, dus het gebruik van een pelletkachel helpt afval te verminderen en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.


3. Eenvoudig in gebruik

Pelletkachels zijn eenvoudig te bedienen en te onderhouden. Ze hebben geautomatiseerde systemen die de brandstoftoevoer en luchtstroom regelen, zodat u niet constant naar het vuur hoeft te kijken. Ze hebben ook asbakken die het schoonmaken van de kachel een fluitje van een cent maken.


4. Veiligheid voorop

Pelletkachels zijn een veilige verwarmingsoptie omdat ze weinig creosoot produceren, een brandbare stof die zich kan ophopen in traditionele houtkachels en schoorstenen. Dit verkleint de kans op schoorsteenbranden.


5. Veelzijdige warmtebron

Pelletkachels kunnen worden gebruikt als primaire of aanvullende warmtebron. Ze kunnen in bijna elke kamer van uw huis worden geplaatst en kunnen worden afgevoerd via een muur of schoorsteen.


Kom onze pelletkachels gerust een bewonderen in onze showroom te Deurne (Antwerpen).


Recent Posts

See All

Comments


bottom of page