top of page
Search

De voordelen van een bio-ethanolhaard

Updated: Sep 20, 2023

Wat is een bio-ethanolhaard?

Een bio-ethanolhaard is een type haard dat bio-ethanolbrandstof verbrandt in plaats van hout of gas. Bio-ethanol is een soort alcohol die wordt gemaakt van hernieuwbare plantaardige materialen zoals maïs, suikerriet en tarwe. Het is een schone brandstof die minimale uitstoot produceert, waardoor het een geweldige optie is voor mensen die op zoek zijn naar een milieuvriendelijke manier om hun huis te verwarmen.


Wat zijn de voordelen van een bio-ethanolhaard?

Geen rook of as

Een van de grootste voordelen van het gebruik van een bio-ethanolhaard is dat er geen rook of as vrijkomt. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het opruimen van rommelige asdeeltjes of het gedoe van schoorsteenvegen. Bovendien produceren bio-ethanol haarden geen roet of creosoot, wat zich in traditionele houtgestookte haarden kan ophopen en schoorsteenbranden zou kunnen veroorzaken.


Geen schoorsteen nodig

Een ander voordeel van het gebruik van een bio-ethanolhaard is dat er geen schoorsteen of rookkanaal nodig is. Dit betekent dat hij in elke kamer van uw huis kan worden geplaatst zonder dure installatie of renovatie. Bio-ethanol haarden kunnen ook verplaatsbaar zijn, waardoor ze gemakkelijk van kamer naar kamer kunnen worden verplaatst of zelfs kunnen worden meegenomen als u verhuist.


Gebruiksgemak

Bio-ethanol haarden zijn bovendien ontzettend makkelijk in gebruik. Vul gewoon de brandstofcontainer met bio-ethanol, steek de brandstof aan en geniet van de warme en uitnodigende vlam. U hoeft zich geen zorgen te maken over het zagen of stapelen van hout en het kuiswerk van een traditionele open haard.


Veilig

Ook qua veiligheid zijn bio-ethanol haarden een prima optie. Ze stoten geen schadelijke stoffen uit en voelen niet heet aan, waardoor ze veilig kunnen worden gebruikt in de buurt van kinderen en huisdieren. Bovendien produceren ze geen vonken, waardoor het risico op brand wordt geëlimineerd.


Design: stijlvol en modern

Bio-ethanol haarden kunnen ook een stijlvol en modern tintje geven aan elke ruimte. Veel modellen zijn ontworpen met strakke en eigentijdse lijnen die elk interieur kunnen aanvullen. Ze zijn er ook in verschillende maten en stijlen, van traditioneel tot modern, dus je kunt degene kiezen die het beste bij je huis past.


Energiezuinig

Een ander voordeel van bio-ethanol haarden is dat ze energiezuinig zijn. Ze hebben geen elektriciteit nodig om te werken, wat betekent dat ze zelfs tijdens een stroomuitval kunnen worden gebruikt. Ze stoten ook geen CO2 uit en dragen dus niet bij aan de klimaatverandering.


Benieuwd naar ons aanbod?


Recent Posts

See All

Comments


bottom of page