top of page

HOUT- EN PELLETKACHELS ALS ANTWOORD OP HOGE ENERGIEPRIJZEN

15/02/2022

De kosten voor gas en elektriciteit swingen de pan uit: een streep door de rekening voor vele huishoudens die al gebukt gaan onder de almaar stijgende inflatie … Heeft u al eens aan een hout- of pelletkachel gedacht als alternatief voor uw verwarming? De houtprijzen zijn momenteel relatief laag en hout is een bron van hernieuwbare energie. U leest er meer over in deze blog.

2808c224-0fea-4d44-a658-1a8a6b6785fa_BACKGROUND.jpeg

Een lagere energiefactuur

 

De laatste maanden merken we dat de verkoop van hout- en pelletkachels enorm in de lift zit. En dat hoeft niet te verbazen, want heel wat mensen zijn op zoek naar een duurzaam alternatief voor verwarming op gas en elektriciteit. Zeker voor wie niet heel zijn woning hoeft te verwarmen, zijn deze verwarmingsbronnen ideaal. Je verwarmt er eenvoudig je leefruimte of keuken mee, terwijl de energiekosten aan de lage kant blijven. Volgens de technologiefederatie Agoria is verwarmen met hout of pellets ongeveer 35 à 50 % goedkoper dan verwarmen met gas.

 

Pellets zijn samengeperste houtrestanten die tot wel 40 % goedkoper zijn dan normaal hout én ze geven optimale warmte. De laatste jaren wonnen dit soort kachels dan ook enorm aan populariteit in België.   

Blogbericht

De juiste keuze voor het milieu?

 

Hout is een hernieuwbare energiebron. Dat betekent dat de energie afkomstig is van een natuurlijke bron die opnieuw kan worden aangevuld. In de praktijk wordt het hout dat we in België verbruiken niet altijd hernieuwd, dus hier is zeker nog ruimte voor verbetering.

 

Sinds 1 januari 2022 mag je enkel nog verwarmen met hout via een afgesloten houthaard. Zo bereikt u sneller een hogere temperatuur waardoor er minder hout nodig is om het de hele dag lekker warm te hebben.

 

Tegenwoordig moeten alle houtkachels voldoen aan erg strenge normen en eisen wat ecologie betreft. Alle hout- en pelletkachels in ons gamma beantwoorden aan die normen en zijn dus hogerendementskachels.

iStock-1305448692.jpg

Het juiste model en een degelijk onderhoud

 

Een houtkachel is  de perfecte investering voor uw portemonnee en voor het milieu. Daarbij is het sterk aangeraden om een model te kiezen dat niet te groot is. Bekijk dus zeker de oppervlakte van de ruimte die u wil verwarmen en ga na welk model daar het best bij aansluit. Daarnaast gaan kachels die correct gebruikt én onderhouden worden erg lang mee, waardoor u er jarenlang plezier aan heeft.

fijnstofuitstoot_web2.jpeg

Goeyvaerts Haarden helpt u bij uw keuze

 

Bij ons vindt u een ruim aanbod aan hout- en pelletkachels die aan alle normen voldoen. Wilt u meer weten over de voordelen van dit soort kachels, of krijgt u graag advies in uw zoektocht naar het toestel dat het best aansluit bij uw noden en wensen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u met plezier verder.

Doordat Batibouw tijdens de coronaperiode niet doorgaat, bieden wij jou tussen 1 februari en midden maart enkele unieke voorwaarden. Meer weten over deze uitzonderlijke kans? Maak dan snel een afspraak.

bottom of page